Veelgestelde vragen

Vind hier jouw antwoord op de meestgestelde vragen!” 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Hieronder lees je onze veelgestelde vragen.

Artwork (opmaak)

In welk bestand moet het logo worden aangeleverd?

Wij gebruiken volledig gevectoriseerde bestanden aangeleverd als EPS-vector bestand in de vorm van een Adobe Illustrator- of PDF- bestand

Welke afmetingen zijn mogelijk?

De Oasus heeft een bedrukkingsruimte van 35 mm bij 35 mm onderaan de waterfles en kan op twee kanten bedrukt worden. Bij het aanleveren van het logo/ontwerp in vector bestand maakt het formaat niet uit, als het gehele bestand maar niet groter is dan 10MB zodat het via de mail als bijlage gestuurd kan worden. Als het bestand toch groter is, raden wij aan om deze via wetransfer op te sturen. 

Bedrukking

Welke bedrukkingsmethode wordt er gebruikt?

Bij het bedrukken van de Oasus waterfles gebruiken wij de techniek zeefdruk. Zeefdruk is een sjablonen-drukproces. Bij dit proces mengen wij voedselveilige inkten en wordt deze inkt door een zeef geperst met een rakel op het te bedrukken oppervlakte. De verschillende kleuren wordt in lagen over elkaar gedrukt totdat de gewenst afbeelding ontstaat. Bidons met deze bedrukking kunnen gewoon de vaatwasser in.

Waarom en wanneer moet er een witte kleur onder?

De kleur van de fles bepaalt de uitkomst van de opdruk kleuren. We bedrukken onze flessen met hoge kwaliteit UV-inkten en die inkten zijn enigszins transparant. Soms is een eerste witte laag / subprint is nodig op een donker waterfles. Dit is om te zorgen dat de gewenste kleur de juiste helderheid krijgt.

Materiaal/Productie

Van welke materiaalsoort is de Oasus gemaakt?

De Oasus waterfles wordt volledig van biobased HDPE gemaakt. Door gebruik te maken van biobased grondstof wordt een significante reductie van CO2 uitstoot gerealiseerd in vergelijking tot standaard fossiele grondstof.Omdat de Oasus geheel uit dezelfde grondstof wordt gemaakt, spreken wij van een monomateriaal. Het voordeel hiervan is dat de waterflessen niet als losse onderdelen gescheiden afgevoerd moeten worden en daardoor makkelijker te recyclen zijn!

Waar worden de flessen geproduceerd?

De productie van de Oasus waterflessen vindt plaats in Dronten. Wij zijn een Nederlands bedrijf die ook in-house produceert. Daarna worden de waterflessen vervoerd naar Hasselt in België waar de bedrukking op de waterflessen komen.

Veiligheid

Welke veiligheidscertificaten zijn?

De plastic flessen en het productieproces van Eurobottle zijn voedselveilig. Dit betekent dat de flessen geschikt zijn voor voedsel. Er is geen uitwisseling van schadelijke of ongezonde substanties tussen de fles en de inhoud. Wij produceren volgens Europese wet- en regelgeving. Uiteraard worden onze eindproducten intensief getest. Eurobottle produceert onder ISO9001- en ISO22000-certificeringen.

Waar kan ik de veiligheidscertificaten vinden?

Alle gebruikte materialen voldoen aan de laatste Europese regelgeving omtrent voedselcontact. De conformiteitsverklaring (DOC) is op aanvraag verkrijgbaar.
De ISO9001- en ISO22000- certificeringen kunt u hier vinden.

Is de Oasus BPA vrij?

Ja, BPA of weekmakers worden niet gebruikt tijdens productie van onze producten.

Is de Oasus goedgekeurd voor voedsel?

De Oasus waterflessen zijn uitgebreid getest op voedselveiligheid en voldoen aan de meest recente Europese wet- en regelgeving op dat gebied. Onze productiefaciliteit in Dronten is gecertificeerd voor de productie van voedselveilige verpakkingen (ISO22000:2005). Verder worden er bij het bedrukken van de waterflessen ook voedselveilige inkten gebruikt.

Logistiek

Hoe worden de flessen verpakt?

De flessen worden in een doos per 50 stuks verpakt.

Wat zijn de afmetingen van de doos?

De afmeting van de doos is: 36x36x43cm

Reinigen  

Kan de Oasus in de vaatwasser?

De Oasus waterfles kan in de vaatwasser gereinigd worden. Het is beter om de fles niet in de heetste zone van de vaatwasser te plaatsen;

Hoe kan ik de fles het beste schoonmaken?

Gebruikersinstructies:
Om er zeker van te zijn dat u lange tijd optimaal gebruik kunt maken van onze producten, adviseren wij u om onderstaande aanwijzingen voor gebruik goed te lezen en na te leven.
Vóór het eerste gebruik en vervolgens voor en na elk volgend gebruik De fles goed spoelen met warm water;
• De fles kan in de vaatwasser gereinigd worden. Het is beter om de fles niet in de heetste zone van de vaatwasser te plaatsen;
• Na gebruik/reiniging kunt u de fles het beste met de dop los bewaren. Zo kan de fles goed drogen en wordt voorkomen dat de fles onfris gaat ruiken;
• De fles is niet geschikt om afgevuld te worden met dranken welke warmer zijn dan 40 graden.
• De fles is niet geschikt om afgevuld te worden met koolzuurhoudende dranken.

Wat doe ik bij de eerste keer van het gebruiken van mijn fles?

Wij raden aan om vóór het eerste gebruik en vervolgens voor en na elk volgend gebruik de fles goed spoelen met warm water;